Uw gebruikt momenteel een verouderde webbrowser, deze site wordt daarom niet optimaal weergegeven.
Wij raden u aan uw browser te updaten naar de laatste nieuwe versie, of een veiliger alternatief te gebruiken.

WELKOM

Mama lach

In dagboekvorm beschrijft Claudia Meex de nachtmerrie van elke ouder. De nachtmerrie die voor haar werkelijkheid werd. Openhartig en eerlijk vertelt ze over haar gevoelens en ervaringen, haar angst en het verdriet. ‘Mama lach’ is een verhaal over de liefde, de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en kind. Maar ook een verhaal over moed, kracht, vechtlust en positivisme. Het verhaal van Claudia over de laatste acht maanden van het leven van haar dochter Mikeela, die slechts tien jaar oud mocht worden.


"Mikeela, waar je ook bent, dit is voor jou."

 

Op zaterdag 16 april 2011 vond de bijzondere presentatie plaats van het boek
'Mama lach'.

Klik op de rechter foto om de presentatie te bekijken.

<p>Filmopname boekpresentatie </p>
Mogelijk gemaakt door Machielproducties
6 november 2008:
We zitten op een kamertje op de PICU-afdeling van het AZM. Tegenover ons zit Dokter Granzen en een verpleegkundige. Ik denk aanvankelijk dat het bij de afdelingsprocedure hoort dat deze bij het gesprek
aanwezig is, maar niets blijkt minder waar. De dokter bevestigt ons ergste vermoeden dat de aanhoudende buikpijn van Mikeela veroorzaakt wordt door een uitzaaiing van de Wilmstumor, waar ze eerder al aan geopereerd is. Hij vertelt dat het er slecht uitziet in haar buik en dat de chirurg de wond met de grootste moeite heeft kunnen sluiten. Nog een keer opereren is daarom geen optie. “Het spijt me u te moeten mededelen dat wij in dit stadium niets meer voor Mikeela kunnen doen” klinkt het. Shock. Ik snak naar adem, mijn lichaam trilt. Ik probeer rustig te blijven, na te denken. Tevergeefs, tranen stromen over mijn wangen.


75% van de opbrengst van dit boek komt ten gunste van Stichting de Knoevel, VOKK en Ronald McDonald Kindervallei.